You are here

Acasa

Cod crud cu salsa de rosii si hasme

Cod crud cu salsa de rosii si hasme

1 file cod 300g
2 hasme medii
20 rosii cherry
ulei de masline
1 lamaie
2 felii paine de secara
multa sare
piper

Spalam fileul de cod(decongelat) dupa care il punem la scurs, asteptam sa se scurga si chiar il tamponam cu un servet de hartie.
Dupa care, pe o farfurie punem un strat gros de sare(si cand spun gros! asta si inseamna). Asezam fileul pe sare(cu pielea in jos, daca are), apoi deasupra presaram un strat la fel de gros.
O mica explicatie "chimica": dorim sa deshidratam fileul, carnea lui o sa fie mai ferma.
Acum punem farfuria la frigider si o lasam minim 1 ora.
Inainte sa se scurga ora ne apucam de facut salsa.
Taiem hasmele marunt si rosiile cherry la fel de marunt(eu am taiat-o pe fiecare in 8 bucati).
Pestele il curatam de sare si ii dam 2 jeturi rapide de apa ca sa se duca toata sarea. Amestecam salsa si taiem fileul in fasiute subtiri(eu am taiat fileul intai o data pe lungime dupa care am taiat cele 2 felii fisiute).
Amestecam totul intr-un bol dupa care asezonam cu ulei de masline, piper, coaja de lamaie razuita si zeama de lamaie.
Important !!!.......nu mai punem nici un pic de sare, fileul deja contine multa sare.
Dupa ce asezonam totul acoperim bolul cu o folie de plastic si dam la frigider 1 ora. Trebuie sa stea la frigider sa se amestece toate aromele, in special sarea din fileu sa iasa in salsa.

Mod de servire: 
Prajiti felii de paine de secara, asezati salsa pe ele si serviti. Un vin alb sec merge de minune.
Voteaza reteta: 
Average: 5 (2 votes)

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter