You are here

Acasa

Cod la cuptor in sos de iaurt aromatizat

Cod la cuptor in sos de iaurt aromatizat

4 bucăți de file de cod
1 și 1/2 lingurițe ulei de măsline
90 g pesmet (sau pâine uscată fărâmițată)
100 g iaurt gras
3 linguri parmezan
1 legătură pătrunjel tocat
1/2 legătură busuioc proaspăt tocat (sau 1 și 1/2 lingurițe busuioc uscat)
2-3 căței de usturoi tocați
1 lămâie mare
sare și piper după gust
1/2 linguriță paprika

Preîncălzește cuptorul. Tapetează o tavă cu unt și hârtie de copt.

Într-un bol mic combină uleiul de măsline cu pesmetul.

Într-un bol mediu combinp iaurtul, parmezanul, pătrunjelul, busuiocul, usturoiul pisat, cam 80% din zeama de la lămâie, sare și piper după gust și paprika. Unge cu mixtura de iaurt aromatizat fiecare file de cod în parte, apoi pune deasupra combinația de pesmet și ulei de măsline, pe care trebuie să o presezi cu fundul lingurii, ca să formeze o crustă. Pune bucățile de pește (cu crusta în sus, desigur) în tava dinainte pregătită.

Dă tava la cuptorul încins timp de 12-15 minute (în funcție de grosimea bucăților).

Se servește cu restul de zeamă de lămâie.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter