You are here

Acasa

Dorada in sos de citrice

Dorada in sos de citrice

1 dorada medie
1 lingura ulei
1 lingura amestec de piper boabe
1 praf sare

Pentru sos:
2 lămâi
2 portocale
2 clementine
1 ceapa mica
30 g zahar
25 g unt
100 ml ulei
sare

Pestele spalat se presara cu sare pe interior si exterior si se pune în tava cu ulei. Se sfarâma puţin piperul si se pune în tava. Se da la cuptor pentru 30 de minute.

Între timp, se razuie coaja de la câte o lamâie, o portocala, o clementina si se pune într-o oala cu apa clocotita pentru 2 minute. Apoi, se scurg cojile de citrice fierte.

Restul de fructe se preseaza de suc. Ceapa se pune la calit în unt si, dupa ce s-a înmuiat, se adauga zaharul si se lasa sa se caramelizeze usor. Se adauga apoi sucul strecurat, fructele stoarse si cojile fierte si scurse. Se lasa 5 minute pe foc. Apoi, se adauga uleiul si se potriveste gustul de sare.

Mod de servire: 
Pestele se scoate din tava, se pune sosul deasupra si se serveste.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter