You are here
File de morun cu sparanghel si sos olandez
pt 4 portii:
2kg file de morun
100 ml ulei
sare
piper
pentru sos:
350g unt
5 buc. ouă (gălbenuşuri)
suc de lămâie
sare
piper
pentru garnitură:
cartofi
morcovi
250g sparanghel
pentru ornat:
verdeata
lămâie
Fileurile de morun se spală şi se porţionează. Cartofii, morcovii şi sparanghelul se curăţă şi se spală. Cartofii şi morcovii se taie în formă de butoiaşe. Acestea se fierb în apă cu sare. Sparanghelul crud se fierbe separat în apă cu sare până se înmoaie uşor.
Mod de preparare file de morun cu sparanghel si sos olandez
Fileurile de morun se ung cu ulei şi se frig pe grătarul încins timp de 10 minute, pe ambele părţi. Sosul olandez se prepară astfel: se bat gălbenuşurile într-un vas aşezat la foc mic sau ia bain-marie, se adaugă sare şi piper, apoi - treptat - untul topit (să arate ca o maioneză caldă). La sfârşit se adaugă sucul de lămâie. Sosul se păstrează la caid.
Comentariu nou