You are here

Acasa

File de morun cu sparanghel si sos olandez

File de morun cu sparanghel si sos olandez

pt 4 portii:
2kg file de morun
100 ml ulei
sare
piper

pentru sos:
350g unt
5 buc. ouă (gălbenuşuri)
suc de lămâie
sare
piper

pentru garnitură:
cartofi
morcovi
250g sparanghel

pentru ornat:
verdeata
lămâie

Fileurile de morun se spală şi se porţionează. Cartofii, morcovii şi sparanghelul se curăţă şi se spală. Cartofii şi morcovii se taie în formă de butoiaşe. Acestea se fierb în apă cu sare. Sparanghelul crud se fierbe separat în apă cu sare până se înmoaie uşor.

Mod de preparare file de morun cu sparanghel si sos olandez

Fileurile de morun se ung cu ulei şi se frig pe grătarul încins timp de 10 minute, pe ambele părţi. Sosul olandez se prepară astfel: se bat gălbenuşurile într-un vas aşezat la foc mic sau ia bain-marie, se adaugă sare şi piper, apoi - treptat - untul topit (să arate ca o maioneză caldă). La sfârşit se adaugă sucul de lămâie. Sosul se păstrează la caid.

Mod de servire: 
Se toarnă sosul olandez călduţ pe farfurie apoi punem sparanghelul urmat de feliile de file. Se decorează cu verdeata si felii de lămâie.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter