You are here

Acasa

File de salau cu sos bechamel si cartofi duchesse

File de salau cu sos bechamel si cartofi duchesse

1 filet de salau
faina
sare
piper alb

Bechamel cu mere
100 g unt bogat in grasime
3 linguri faina
500 ml lapte sau supa de peste
1 mar
sare, piper
nucsoara
zahar ars
zeama de lamaie (optional)

Cartofi Duchesse
pure de cartofi
fire de ceapa sau usturoi verde

Incepem prin a face un piure de cartofi si a-l pune in tava unsa cu unt. Cu ajutorul unui posh si al unui dui crenelat, facem forme rotunde, aidoma gogoselelor pt choux a la creme, lasand o mica distanta intre ele. Astfel aranjat piureul de cartofi, il lasam in asteptare pana facem bechamelul.
Intr-o craticioara cu fund gros topim untul si adaugam faina. Amestecam cateva minute fara a da faina in culoare; stingem cu lapte, polonic cu polonic, saram piperam cu piper alb si fierbem marunt 10 minute. Amestecam pentru a nu face coaja.
Curatim marul de cotor, il facem cuburele si-l adaugam in bechamel. Separat caramelizam o lingura de zahar, stingem cu lapte si-l adaugam si pe acesta in bechamel. Mai lasam la fiert 4-5 minute, potrivim de condimente daca mai este necesar si adaugam lapte daca sosul nu este suficient de fluid. Optional puteti rade nuscoara in sos, se potriveste de minune dar nu oricui ii place.
De asemenea, daca marul nu a fost din soi verde (acrisor) stoarceti cateva picaturi de zeama de lamaie. Cand este gata, picurati o lingurita de unt sau ulei pe suprafata, pentru a nu face coaja pana la servire.
Punem tava cu gogoselele de pure de cartofi la cuptor.
Cat timp acestea prind culoare, trecem filetul de salau prin faina asezonata cu sare si piper alb si-l prajim in unt clarificat, iute, pe ambele fete, nu mai mult de 3 + 3 minute, salaul fiind un peste foarte fraged. Scoatem bucatile de file de salau pe un servet absorbant.
Scoatem cartofii Duchesse de la cuptor, lasam 2-3 minute sa se raceasca si inatareasca, apoi cu o spatula ii punem direct in farfurii.
Luam cate o lingura de bechamel si-l punem langa cartofi si deasupra pestele.
Se decoreaza cu fire de usturoi sau ceapa verde.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter