You are here

Acasa

Fructe de mare cremoase pe pat de cartofi dulci

Fructe de mare cremoase pe pat de cartofi dulci

pentru 10 portii

10 cartofi dulci lungi(se gasesc in supermarket),
250g file de merluciu,
250g fructe de mare amestecate,
400g macrou afumat,
1 cana de supa,
1 ceapa mare tocata marunt,
250ml smantana cu continut scazut de grasime,
1 lingura de mustar Djon,
250 ml branza Cheddar rasa,
60g malai,
1 lingura de marar proaspat tocat,
1 lingura de patrunjel proaspat tocat,
ulei de masline,
unt,
sare de mare,
piper negru

Cartofii dulci se spala foarte bine pentru a ramane cu coaja. Se freaca apoi cu putin ulei de masline si se presara peste ei un praf de sare grunjoasa. Se baga apoi la cuptor pe hartie de copt la 190 de grade, pentru 30- 40 de minute. Se scot din cuptor si se lasa un pic la racit. Apoi, se taie un capac subtire, in lungul cartofului, se face o scobitura, astfel incat sa poata fi asezat pe un patou. Se unge cu unt topit partea interioara a fiecarui cartof(scobitura) si se pun in cuptor pentru a se mentine calzi.

Macroul afumat se curata bine de oase.Intr-o cratita, se amesteca merluciu, fructele de mare, macroul si supa. Se pune cratita pe foc si se fierbe timp de 4-5 minute pana cand merluciu este facut.

Intr-o tigaie se incalzeste 1 lingura de ulei de masline si se soteaza ceapa. Se adauga apoi in cratita. Se amesteca mustarul, malaiul, smantana si se adauga amestecul peste fructele de mare si peste. Se pune cratita din nou pe foc si se amesteca continu pana ce compozitia are o consistenta cremoasa.

In final se amesteca branza cu verdeturile tocate(mararul si patrunjelul) si se adauga in cratita. Cu acesta crema delicioasa de fructe de mare si peste, se umple fiecare jumatate de cartof dulce si se serveste.

Cartofii cu fructele de mare cremoase se servesc calzi si se consuma cu tot cu coaja.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter