You are here

Acasa

Macrou inăbusit cu sos de rosii

Macrou inăbusit cu sos de rosii

2 bucăti de macrou,
2 ceape rosii,
2 roșii,
3-4 căței usturoi,
200ml vin alb,
sare,
piper,
busuioc,
ulei,
o lămaie,
2 ardei iuti rosii.

Macroul se curăţă se solzi şi de insestine, se spală bine cu apă rece, se taie capul si coada si ce rămane se taie rondele. Se presară rondelele de macrou cu sare şi se lasă să stea timp de 20 de minute la frigider.

Ceapa se taie solzişori, şi se căleşte în două linguri de ulei până se înmoaie. Se adaugă roşiile taiate marunt şi se lasă la călit împreună. Se toarnă peste vinul, ustutoiul si ardeiul taiate mărunt, se adaugă zeama de lămaie stoarsă, se condimentează cu busuioc şi piper şi se lasă să fiarbă 5-10 minute la foc mic. Se pune in sos bucăţile de peşte, se acoperă cu un capac vasul, lasându-l să se înăbuşă la foc mic timp de circa 15-20 de minute. Se verifică dacă pestele s-a fiert bine si sosul a scăzut . După gust mai puteti adăuga bulion si condimente. Dacă sosul scade prea mult se poate completa cu puţină apă. Se serveşte cald alături de o mămăligă caldă.

Voteaza reteta: 
Average: 5 (1 vote)

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter