You are here

Acasa

Macrou in sos de vin alb

Macrou in sos de vin alb

4 macrouri eviscerate
500 ml vin alb demi-dulce
100 ml otet de mere
1 ceapa
2 morcovi mijlocii
1 lamaie
2 foi dafin, 1 crenguta de cimbru, cateva tije de patrunjel
2 ardei iuti (pot fi deshidratati)
3 cuisoare
½ lingurita de piper boabe
1 praf de sare

Pestele se spala bine, se curata la interior si se sterge cu prosop de hartie. Se indeparteaza capul si coada. Se pune un praf de sare in interiorul pestelui. Aceasta va face carnea mai ferma. Se pune in frigider pentru minim o ora.

Ceapa se curata de coaja si se taie in lamele fine. Morcovii se curata si ei si se taie in rondele subtiri. Lamaia se spala, se sterge si se taie in felii subtiri. Se lasa de-o parte. Intr-o craticioara se pune la fiert vinul in care se introduce ceapa taiata, morcovii rondele, foile de dafin, cimbrul si cuisoarele. Se lasa sa fiarba la foc redus 15 min. Pestele se aseaza intr-un vas tip Jena, se pun feliile de lamaie si se toarna peste el, sosul cu vin fierbinte. Se acopera cu o folie de aluminium si se introduc in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 10 min.

Mod de servire: 
Dupa ce sunt gata, se pun in frigider si ideal este sa fie servit dupa minimum 12 ore de cand a fost preparat.
Voteaza reteta: 
Average: 5 (1 vote)

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter