You are here

Acasa

Merluciu cu sos de rosii si lapte de cocos

Peste cu sos de rosii si lapte de cocos

500 grame de merluciu
doua linguri cu varf de lapte de cocos
400 grame de rosii in bulion (pasta de rosii)
2 linguri de ulei de masline
o ceapa mare
50 ml de apa
o lingurita de sare
o lingurita de curry (praf)
o bucata de ghimbir cat o nuca
2 catei mici de usturoi
un sfert de lingurita de piper
un sfert de lingurita de turmeric
un sfert de lingurita de fulgi de chilli

Decongelam si curatam pestele de oase.
Curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt.
Aprindem cuptorul la 180 de grade.
Incingem uleiul intr-o tigaie pusa pe aragaza la foc mediu si adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt.
Lasam sa se caleasca o jumatate de minut dupa care adaugam 50 de ml de apa ca sa nu o prajim ci s-o inabusim.
O lasam sa se gateasca pana scade apa dupa care adaugam sucul de rosii si laptele de cocos, condimentele.
Dam 2-3 clocote dupa care turnam sosul intr-un vas de yena si asezam din loc in loc pestele curatat.
Dam la cuptor pentru 15 minute cat se gateste carnea de peste si devine moale. Daca infingem furculita in ea trebuie sa intre foarte usor.
Cand este gata scoatem tava din cuptor, presaram putin patrunjel pentru decor si servim cat este cald inca, alaturi de putin orez fiert.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter