You are here

Acasa

Pastrav cu galbiori si sos de afine

Pastrav cu galbiori si sos de afine

pentru 4 portii:
4 pastravi de 300g
galbiori 700g
1 ceapa
300g afine
1 lime
2 lingurite de zahar brun
50g unt
3 catei de usturoi
200ml smantana grasa
patrunjel verde
sare si piper

Pastravii se curata si se spala cu apa rece, dupa care ii lasam la scurs. Dupa ce s-au scurs ii saram si piperam si il prajim simplu in ulei.

Facem galbiorii: ii curatam si alegem, cei mai mari ii taiem in doua, apoi ii spalam bine.
Curatam ceapa, o tocam si o prajim in cei 50g de unt. O sticlam dupa care punem galbiorii(clar, totul se prajeste intr-o tigaie mare), facem focul mediu si.........asteptam, cat?.......pana scade zeama lasata de galbiori.
Acum facem sosul de smantana. Intr-un bol punem patrunjelul tocat, usturoiul pisat, sare, piper si smantana.
Amestecam totul si dupa ce a scazut zeama de pe galbiori punem sosul si amestecam.
Mai lasam la foc mic inca 10 minute dupa care ciupercile sunt gata.
Sosul de afine:
Punem intr-o cratita mica sucul de la o lime, 2 lingurite de zahar, sare, piper si "juma" de pahar de apa(poate la fel de bine sa fie si vin rosu).Punem la foc, un foc mediu si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care adaugam afinele(puteti sa le puneti intregi sau sa le zdrobiti). Mai lasam la foc mic compozitia pana scade putin.

Cred ca acum e totul gata !!!

Servim pestele pe o farfurie larga cu galbirorii langa si sosul de afine pus deasupra.

Voteaza reteta: 
Average: 5 (2 votes)

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter