You are here

Acasa

Pastrav umplut cu orez si curmale

Pastrav umplut cu orez si curmale

2 pastravi
seminte: seminte de pin, fulgi de migdale, nuca
1/4 cana orez
6-8 curmale
1 lamaie
sare si piper dupa gust

Pastravii se curata se spala cu apa rece si se pun la scurs. Punem la fiert orezul si curmalele taiate feliute(dupa ce in prealabil am scos samburii).
Punem intr-un mojar de piatra semintele si le zdrobim, nu prea marunt. Intr-o tigaie neaderenta punem semintele si le dam la foc mediu pana se rumenesc putin.

Dupa se orezul a fiert il amestecam cu semintele, gustam de sare si piper, stoarcem si o jumatate de lamaie. Dupa ce amestecul e gata umplem pastravii.
Prindem burtile cu scobitori sa nu iasa umplutura.

Punem pastravii int-o tava cu putina apa si ulei, acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mic(aprox. 160 grade) pentru 20 minute, dupa care
scoatem folia si mai dam la cuptor la foc iute(aprox. 180-200 grade) pentru 10-15 minute.

Mod de servire: 
Se serveste cals cu un sos facut din usturoi, samntana si sucul de la cealalta jumatate de lamaie.
Voteaza reteta: 
Average: 5 (2 votes)

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter