You are here

Acasa

Peste gatit in aburi, cu ceapa verde

Peste gatit in aburi, cu ceapa verde

1 pește întreg (circa 1 kg) – ca plătică-de-mare, scrumbie, macrou sau cod –, curățat
1/2 cană (45 g) muguri de fasole
4 cepe verzi, tăiate fâșiuțe
6 cm bucată de ghimbir, descojită și tăiată fâșiuțe
sucul de la 1 lămâie
piper negru, proaspăt măcinat
1/3 cană (80 g) sos de soia cu un conținut redus de sodiu
1 lingură de ulei de susan

Această metodă tradițională chinezească de a prepara un pește întreg duce la obținerea unui fel de mâncare bogat în uleiuri omega-3 și antioxidanți, cei din urmă proveniți din ghimbir și din ceapa verde. Atât peștele, cât și uleiul de susan conțin destule minerale.

Spalăl peștele și ștergeți-l cu șervete de hârtie. Folosind un cuțit ascuțit, crestează-i carnea pe diagonală, în trei-patru locuri, până la os, pe fiecare parte.
Umple cu apă pe jumătate un wok mare, o oală sau partea de la bază a unui vas pentru gătit la aburi; dă apa în clocot, apoi micșorează flacăra atât cât lichidul să clocotească molcom. Căptușește sita vasului cu o bucată rotundă de hârtie de pergament. Rupeți hârtia în câteva locuri, ca să fie înlesnită circulația aburului.
Așază peștele pe hârtia din vas. Presară pe el mugurii de fasole, ceapa verde și ghimbirul. Stropește-l cu sucul de lămâie și asezonează-l cu piper.
Pune cu grijă vasul peste apa care clocotește – aceasta nu trebuie să-i atingă baza. Acoperă peștele și lasă-l să fiarbă la aburi circa 20 de minute sau până ce este pătruns.
Între timp, combină sosul de soia și uleiul de susan într-un castron mic, amestecând cu o furculiță.

Mod de servire: 
Transferă peștele pe un platou încălzit și toarnă peste el mixtura de sos de soia; servește-l de îndată.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter