You are here

Acasa

Plachie de platica

Plachie de platica

1 kg Platica
2-4 cepe
un morcov mai marisor
o felie de telina
4 cartofi
2 gogosari - sau ardei grasi
5 rosii
o ceasca de ulei
o ramura de cimbru
o ramura de busuioc
un paharel de vin alb
piper

Se curata pestele de solzi si de intestine si se spala bine. Se sterge, se sareaza si se pipareaza usor.
Ceapa tocata si morcovul taiat felii subtiri se soteaza un pic in ulei si se aseaza in tava sau intr-un vas de Jena potrivit pentru cuptor. Se aseaza deasupra feliile de cartofi taiate foarte subtiri, cubulete de telina si un gogosar taiat fin.
Pestele se umple cu crengile de cimbru si busuioc (se pot adauga si cativa catei de usturoi), se unge cu ulei si se aseaza peste legume.
Se aseaza pe peste feliile de gogosar, apoi se acopera mancarea cu felii de rosii. Se mai stropeste cu ulei (daca e necesar), se presara sare, cimbru si piper.
Eu am acoperit tava cu folie de aluminiu, ca sa fiarba inabusit - cam vreo 20 de minute, apoi am indepartat-o, ca sa scada zeama si sa se rumeneasca un pic pestele inca 15 min.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter