You are here

Acasa

Platou de peste cu 3 sosuri

Platou de peste cu 3 sosuri

1 salau sau file de salau
1 caras mai mare
1 crap mic sau o rondea de crap
faina de malai
fulgi de porumb
fulgi de grau
cartofi
praf de muguri de pin
sare si piper dupa gust

sos1:
2 linguri smantana
2 catei usturoi
1 lingurita mustar
1 lingurita miere
1 si 1/2 lingurita cu suc de lamaie
sare, piper

sos2:
1 si 1/2 lingura sos pesto
1 si 1/2 lingurite de capere
putin suc de lamaie

sos3:
un ardei iute, verde sau murat
1 sfert de lingurita de boia iute si afumata
2 catei usturoi
ulei de masline
putin suc de lamaie
putina apa minerala

Nu o sa incep aceasta reteta prin a va spune ca pestele trebuie curat, spalat cu apa rece si lasat un pic la scurs !!!.........trebuie sa stiti asta :)

Incepem cu cartofii pe care ii spalati ii taiati in doua si ii puneti intr-o tava cu sare, piper si rozmarin si ii dati la cuptor. Ii pregatim primii pt. ca dureaza cel mai mult sa se faca....cca 40 min. la 180 grade

Trecem la sosuri,sosul1:
Pisati usturoiul si-l frecati cu putina sare si piper.Adaugati mierea si sucul de lamaie si amestecati pana se omogenizeaza......si gustati. Gustul trebuie sa fie dulce acrisor intr-un balans perfect. Adaugati cele doua linguri de smantana si o lingurita de mustar dulce, amestecati si puneti-l deopartte.

Sos2:
Puneti cele 2 linguri de sos pesto(pe care il puteti cumpara sau sa-l faceti chiar voi) intr-o cupa si zdobiti caperele. Amestecati si gustati, daca nu e suficient de acrisor mai puneti lamaie. Si acest sos este gata.

Sos3:
Taiati un ardei iute proaspat sau murat(depinde de care aveti, eu am avut murat) si amestecatil cu un sfert de lingurita de bioa de ardei iute si afumata. Zdrobiti catei de usturoi si amestecati, asezonati cu sare si piper, adaugati putin suc de lamaie si turnati un pic de apa minerala(nu foarte multa apa, trebuie sa fie de consistenta unui sos). Acest sos musai sa fie iute.........va explic mai incolo de ce.

Sosurile sunt gata asa ca putem trece la prajitul pestilor. Pesti se sareaza si pipereaza(dupa ce NU v-am spus ca trebuie curatati si spalati !!!).......si puteti sa-i mai dati cu un praf de muguri de pin.....cum am facut eu.
Daca am facut 3 sosuri m-am gandit sa prajim pesti in 3 ingrediente diferite.
Salaul l-am prajit in faina de malai, carasul in fulgi de porumb(stiu ca e tot malai dar are alta textura) iar crapul in fulgi de grau.

Acum ca toate sunt gata putem servi. Puneti cele 3 sosuri in boluri mici dupa care asezati pe farfurie pestii si cartofii copti. Am facut cartofi copti pt. ca pestele si sosurile sunt vip-urile si nu garnitura.
Incepeti sa mancati pestele cu primul sos(cel alb) care este pufos si dulce acrisor. Continuati cu sosul verde care este deja mai aromat si incheiati cu cel iute care o sa va loveasca papilele gustative ca un ciocan. Si apoi o luati de la capat, de fiecare data cu alt peste.

Mod de servire: 
Foarte important !!! NU amestecati sosurile, nici macar in farfurie. Si mai trebuie obligatoriu un vin alb sec, sec, sec !!!
Voteaza reteta: 
Average: 5 (2 votes)

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter