You are here

Acasa

Randunica de mare la cuptor cu garnitura de broccoli

Randunica de mare la cuptor cu garnitura de broccoli

pentru peste

1,100 kg de randunica de mare (3 pesti mari) curatata in prealabil
doua capatani de usturoi
50 ml ulei de masline
o lingurita si jumatate de sare
un sfert de lingurita de piper
patru legaturi de patrunjel
o lamaie mare

pentru broccoli

500 de grame de broccoli
2 litri de apa
o lingura de sare de mare
o lamaie

Incingem cuptorul la 180 de grade si cat acesta se incalzeste pregatim pestele.
Il spalam si apoi il stergem cu atentie, cu ajutorul unui prosop absorbant de bucatarie.
Spalam si tocam marunt cele patru legaturi de patrunjel.
Curatam usturoiul si il tocam marunt.
Amestecam usturoiul cu patrunjelul, un sfert de lingurita de piper si o jumatate de lingurita de sare.
Asezam intr-o tava incapatoare (in functie de dimensiunile pestilor) hartie de copt sau folosim un vas de sticla termorezistenta incapator, asa cum mi-a recomandat domnul Vasile. Eu nu am avut unul atat de mare, asa ca am improvizat si am pus hartie de copt intr-o tava.
Frecam cu atentie suprafata exterioara a pestilor cu sare si cu ulei. Atentie! Are oase si ne putem rani!
Impartim compozitia de patrunjel si usturoi in trei si umplem burtile taiate ale pestilor cu aceasta.
Stropim cu ulei si cu zeama de la jumatate de lamaie. Cealalta jumatate de lamaie o taiem felii si o punem peste pesti.
Dam la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade, in functie de cat de mari sunt pestii.
Cat sta pestele la cuptor ne ocupam de broccoli.
Desprindem cu ajutorul cutitului buchetelele de broccoli si dam deoparte cotoarele. Nu le aruncam, ca se pot folosi la o supa de legume.
Punem apa la fiert cu un sfert de ora inainte de a fi gata pestele. Cand apa fierbe adaugam o lingura cu sare si apoi buchetelele de broccoli. Lasam sa fiarba 5 minute dupa care le scoatem imediat din apa fierbinte si le punem intr-un vas cu apa rece pentru a opri gatirea si a reusi sa pastram culoarea neschimbata.
Incercam pestii cu furculita si daca aceasta intra in ei oprim cuptorul si scoatem tava.
Asezam randunica de mare pe un platou incapator, de jur imprejur punem buchetelele de broccoli si apoi stropim din belsug cu zeama de lamaie si servim cu pofta.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter