Retete Peste

-Platou de peste cu 3 sosuri
-Peste la cuptor cu rosii si usturoi
-Peste la cuptor pe taietei
-Peste la cuptor cu legume
-Peste la cuptor cu ciuperci si mamaliguta
-Peste turcesc
-Peste cu cartofi si ceapa
-Peste cu mar
-Peste cu mustar
-Peste cu brocoli
-Peste cu dovlecei si ciuperci
-Peste cu sos acrisor aromat
-Peste cu sos de usturoi
-Peste cu ceapa inabusit in vin
-Peste cu sos pescador
-Peste cu sos de coacaze
-Peste cu fructe
-Peste cu ciuperci
-Peste pescaresc
-Pește alb cu spanac, portocale și măsline verzi
-Peste cu salata de ardei
-Peste umplut
-Peste inabusit
-Peste pane cu faina de malai
-Peste oltenesc
-Peste afumat cu maioneza
-Peste alb cu sos de patrunjel
-Peste grecesc
-Peste elvetian
-Peste spaniol cu legume
-Pateu din peste
-Peste si legume gatite la abur
-Peste copt cu dovlecei si praz
-File de peste umplut
-File de peste in crusta de branza topita
-File de peste cu crusta
-File de peste cu ciuperci
-File de peste cu cascaval la cuptor
-File peşte la cuptor cu legume la grătar şi sos de capere
-Filé de peşte la cuptor cu smântână
-Placinta cu peste si ciuperci
-Placinta de peste cu praz si creveti
-Placinta dunareana cu peste si ciuperci
-Platica cu rozmarin si sos de telina
-Placinte de peste picant si salata de castraveti
-Platica marinata cu chermoula
-Platica la cuptor
-Platica la disc
-Platica cu saramura picanta de legume
-Platica si caras cu sos la tava
-Platica in crusta de malai
-Platica cu porumb si sfecla rosie
-Platica in sos de rosii, cu mamaliga
-Plachie de platica
-Anghila in sos de marar
-Anghila cu sos
-Anghila prajita
-Rulouri cu peste
-Rulouri de peste
-Rulada de peşte
-Chiftele de peste
-Papara de peste
-Chiftelute din guvizi de apa dulce
-Caras prajit
-Caras cu lamaie
-Caras cu legume
-Caras la gratar
-Caras la cuptor
-Caras cu ciuperci si sos de vin
-Caras cu mujdei de rosii
-Caras cu sos de ardei copti
-Caras cu sos de roşii şi măsline la cuptor
-Caras cu fulgi de porumb si sos de fructe
-Caras in solzi si sare
-Caras la cuptor cu legume si vin
-Caras marinat cu legume
-Plachie de caras cu citrice
-Bors de caras
-Ciorba de caras
-Ciorba de caras dreasa
-Ciorba de perisoare din caras
-Saramura de caras
-Conserva de peste
-Cubulete de peste dulci acrisoare
-Carne de peste in aspic
-Cuscus cu peste
-Carnaciori din peste
-Saramura de peste 1
-Saramura de peste 2
-Saramura de platica
-Saramura lipoveneasca
-Pastrama de peste
-Parjoale de peste in crusta de cartofi
-Sufleu de peste
-Sufleu de peste cu lapte
-Benachin
-Brodetto
-Biban cu ciuperci, legume si garnitura de orez
-Budinca de peste cu smantana si cascaval
-Icre de peste
-Salata de icre
-Salata de icre cu ceapa verde
-Salata de icre de scobar
-Ceapa rosie umpluta cu icre
-Omleta cu peste
-Plachie din peste
-Marinata de peste cu suc de rosii
-Salata din peste cu maioneza
-Tocana de tipar
-Musaca de cartofi cu peste
-Friptura de peste
-Frigarui de peste
-Pasta din peste rasol
-Gulas cu peste
-Rosii umplute cu peste
-Vinegreta de peste ruseasca
-Scobar prajit
-Scobar in crusta de sare
-Clean la tava
-Clean prajit
-Plachie de clean
-Saramura de clean
-Saramura de peste
-Saramura de avat
-Saramura de burta de crap
-Mreana in crusta picanta
-Avat prajit
-Avat cu citrice la cuptor
-Ghiveci oltenesc din peste
-Babusca marinata
-Babusca prajita
-Salata cu babusca
-Salata de babusca sarata
-Saramura de babusca

You are here

Acasa » Retete de apa dulce

Retete Peste


Caras cu fulgi de porumb si sos de fructe
Cei 4 carasi se spala si se dau cu praf de sare. In 3 farfurii late asezam faina de malai, smantana si fulgii de porumb zdrobiti cat mai bine. Pe rand luam cate un caras(carasul poate fi crestat pe spate ) pe care-l tavalim intai prin faina de malai (sau poate fi si alba........aceasta prima trecere prin faina serveste ca baza


Caras cu sos de ardei copti
Pestele se curata,se spala ,se usuca si se portioneaza.se presara cu sare si piper,se trece prin faina si se rumeneste frumos in ulei.In alta tigaie se pune uleiul de masline,se calesc usor cateii de usturoi,se pune ardeiul copt desfacut in fasii si se calesc impreuna.


Peste la cuptor cu rosii si usturoi
Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine. Se spala, se fac portii, se sareaza si se presara cu piper. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se adauga printre peste ceapa si ardeiul curatate si taiate solzisori. Se dau la cuptor 15 minute. Se adauga bulionul diluat cu o cana de apa.


Peste la cuptor cu legume
Crapul este una din speciile de peste bogat in micro-nutrimente esentiale pe care orice bucatar ar trebui sa il includa in meniul pe care il gateste, macar de doua ori pe saptamana. Pe langa acest lucru aceasta specie de peste contine numeroase vitamine cum ar fi omega-3 (care protejeaza inima), acizi grasi nesaturati, dar si protectori cardiovasculari.Pentru a-i conserva (sa nu se mai oxideze la temperatura mare dar si aer)


Peste turcesc
Se curata vinetele de coaja, se taie fasii pe lung cat mai subtire si se sareaza.Intr-o tigaie cat mai lata se pune la incins uleiul de masline si se prajesc pana se rumenesc un pic fasiile de vinete.Pestele se taie patratele cu latura cam de 10 cm si se condimenteaza. Se bat ouale cu putina sare si piper iar pe o farfurie se pune putin malai.


Peste la cuptor cu ciuperci si mamaliguta
Se incalzeste cuptorul 190 (grade C).Se aseaza pestele intr-o tava unsa.Rosia se spala si se taie in jumatate se scoate miezul afara, dupa care se taie bucatele.Ciupercile se curata si se taie coditele,dupa care se taie felii.Din ulei si otet sau zeama de lamaie se face un dressing ca si pentru salata


Pește alb cu spanac, portocale și măsline verzi
Curățați mai întâi portocala, cu un cuțit, în așa fel încât să scăpați și de coaja galbenă, și de cea albă. Cam cum ați curăța un măr cu coaja foarte groasă, să zicem (nu mi-a venit în minte altă comparație). Iar operația e bine să o faceți deasupra unui castronel, ca să nu pierdeți nimic din zeama care se scurge.


Filé de peşte la cuptor cu smântână
Se curăţă ciupercile și se taie felii. Se călesc într-o lingură de unt topit. Se spală și se porţionează peș-tele. Se condimentează cu sare și piper și se prăjește în ulei pe ambele părţi. Se pun bucăţile de pește într-un vas termorezistent.


Placinta cu peste si ciuperci
Intr-un castron se pune 1 pahar de apa sau lapte cald, 1 ou, sare si 1 lingurita de zahar si se amesteca bine.Apoi adaugam drojdia si faina si omogenizam bine dupa care se pune untul cubulete.Cand aluatul este uniform si nu se mai lipeste de maini, acoperiti cu folie si lasati la un loc cald sa creasca bine.


Cuscus cu peste
Curata pestele si pastreaza capetele si cozile. Intr-o cratita mare prepara o supa de peste: pune la fiert in 1,5 l de apa capetele si cozile, adauga morcovii taiati fasii, napii curatati si taiati felii, ceapa curatata si taiata sferturi, sare, piper rasnit si sofran, dupa gust. Da focul mic si lasa supa sa fiarba pana cand legumele se inmoaie bine.


Placinta de peste cu praz si creveti
Infingeti cele 3-4 cuisoare in ceapa. Puneti-o apoi intr-o tigaie mare, impreuna cu frunza de dafin, smantana dulce si laptele, si dati tigaia la foc mic. Adaugati fileurile de peste alb si eglefin afumat si lasati-le 3-4 minute. scoateti fielurile din tigaie si aseati-le pe o farfurie. treceti sosul printr-o sita fina intr-un borcan si lasati-l deoparte.


Scobar prajit
Se iau 3 scobari proaspeti, dar nu rigizi (trebuie sa stea cateva ore cu sare) se cresteaza si se condimenteaza.Se prajesc bine apoi peste ei se pune un amestec de bulion, mujdei, ceva paste de ardei.


Caras in crusta la cuptor
Se curata, se spala , se lasa la scurs pestele.Se cresteaza , se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Fiecare bucata de peste se da printr-un amestec de malai,faina si patrunjel uscat, se aseaza pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei de masline.


Pastrama de peste
Pestele se sareaza, se condimenteaza si se lasa in saramura 2-3 zile. Apoi se da la uscat 2-3 zile.Cand este bine zvantat se pune pe gratar si se serveste cu mujdei si vin rosu de buturuga.
Se serveste dupa preferinta cu mamaliga sau paine calda facuta in cuptorul de lut.

> >> pag.2 pag.3 pag.4

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter