Retete Scoici - Midii

Scoici
-Scoici picante
-Scoici gratinate
-Scoici Casino
-Scoici St.Jaques si ciuperci in sos redus de peste
-Scoici albe cu paste
-Scoici negre
-Scoici in sos
-Scoici in sos de vin
-Scoici In sos rosu
-Scoici in sos alb
-Scoici in crusta de bacon si fistic
-Scoici cu fidea de orez
-Scoici cu vin alb
-Scoici cu patrunjel si parmezan
-Scoici cu sos de legume
-Scoici cu pui si legume
-Scoici cu cartofi prajiti si sos de maioneza
-Scoici cu ciuperci
-Scoici cu sos aromat
-Scoici cu sos de rosii si ierburi
-Scoici scallop cu sos de unt pe pat de spanac
-Scoici umplute cu orez, morcov si pastarnac
-Scoici prajite cu rosii
-Scoici pe gratar
-Scoici a la marinar
-Scoici de riu in sos
-Scoici marinate in ulei de masline
-Cartofi umpluti cu scoici
-Pilaf de scoici
-Orez cu scoici
-Tocana de scoici
-Mancare de naut cu scoici
-Fettuccine cu scoici
-Linguini cu scoici
-Tortellini cu scoici si sos de rosii
-Platou de creveti si scoici
-Paste late cu scoici
-Supa crema de legume cu scoici
-Supa miso cu scoici
-Supa de scoici
-Salata de scoici cu sos de curry
-Salata de paste cu scoici si peste
-Spaghete cu scoici
-Spaghete cu scoici si ardei copti
-Sote de scoici negre
-Stridii gratinate cu spanac


Midii
-Midii in sos de sofran
-Midii la tigaie, trase in unt si vin alb
-Midii in sos picant
-Midii in sos cu piure de cartofii
-Midii în sos de vin alb si usturoi
-Midii cu orez
-Midii cu fenicul şi vermut
-Midii cu rosii si usturoi
-Midii inabusite cu fenicul si vermut
-Midii marinaresti
-Paste cu midii si fasole alba
-Pizza cu midii
-Midii umplute cu mousse de somon/a>
-
Paella cu midii
-Pui umplut cu midii si sos de lamaie
-Farfalle cu creveti si midii
-Supa de midii si fructe de mare
-Spaghete cu midii si sos de rosii
-Spaghete cu midii, sofran si usturoi
-Stridi cu sos de sampanie

You are here

Acasa » Retete exotice

Retete Scoici - Midii


Scoici picante
Se fierbe apa cu 1 lingura de sare.Cand clocoteste dam drumul scoicilor si dam focul mic.Acoperim oala si lasam 10 minute, amestecand din cand in cand usor cu o lingura nemetalica.Se scurg apoi pastele si se trec printr-un jet scurt de apa rece.


Scoici albe cu paste
Nu se tin prea mult în apa, ci se spala pe rand una cîte una.Intr-un vas fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet.Intr-o tigaie pune ulei la incins si adauga scoicile, spalate bine.Agita tigaia din cand in cand, pana se desfac, cele care nu se desfac le arunci.Apoi adauga rosiile tocate cuburi, sare, piper si vin alb.


Scoici in sos de vin
Mai intai se spala bine scoicile, trecandu-le sub jet de apa rece si razuiti firele cu care se prindeau de stanci. Daca sunt deschise, inainte de a le gati, loviti-le usor, pentru a se inchide,astfel aflam daca sunt vii.
Nu gatiti decat scocile complet inchise si nu consumati decat scoicile complet deschise.


Scoici cu fidea de orez
Fierbem fideaua conform instructiunilor de pe ambalaj si o scurgem de apa intr-o sita. Punem o lingura de ulei la incins, apoi calim fideaua prêt de 2-3’ amestecand-o usor. O acoperim si o pastram calda.
Lasam scoicile la decongelat, apoi le spalam cu apa rece si le lasam la scurs.


Scoici cu pui si legume
Intr-o cratita se pune apa cu sare,iar cand da intr-un clocot se pun pastele si se fierb 10-15 minute,apoi se pun intr-o strecuratoare si se trec printr-un jet de apa rece.Pieptul de pui se taie cubulete,se condimenteaza si se punein 2 lingui ulei de masline.


Scoici pe gratar
Untul se topeste si se amesteca cu usturoiul dat pe razatoare. Scoicile se dau cu sare si piper, si se ung cu o pensula cu amestecul de unt.Se pun pe gratarul incins 3-5 minute, nu se lasa mai mult. Se iau de pe foc si se presara zeama de lamaie.


Scoici de riu in sos
Sciocile de riu trebuiesc lasate in apa cel putin citeva ore pentru a le iesi nisipul din interiorul lor(in frigider).Luam o cratita, o punem la foc mediu, adaugam uleiul ,lasam sa se incinga bine si adugam scoicile.Separat punem o alta cratita pe foc si prajim painea taiata bucati mici,usturoiul taiat in feliute mai groase patrunjelul.


Tortellini cu scoici si sos de rosii
Se pune carnea de scoici la fiert. In acelasi timp punem la fiert si tortellini intr-o oala cu apa in care am adaugat in prealabil sare si ulei ca sa nu se lipeasca pastele. Tortellini se fierb circa 10-15 minute, conform indicatiilor de pe ambalaj. Scoicile se fierb cam 5-10 minute la foc potrivit. Tocam ceapa si usturoiul cat de marunt putem.


Supa crema de legume cu scoici
Spalati si curatati legumele, le taiati bucati mai mari si le puneti apoi la calit intr-o tigaie cu putin ulei.Lasati sa se rumeneasac putin dupa care adaugati apa cat sa le cuprinda si fierbeti pana se inmoaie.Dupa ce au fiert, scoateti legumele din cratita si le pisati cu ajutorul unui blender.


Supa miso cu scoici
Scoicile se tin intr-un vas cu apa si sare pentru 4-5 ore(pt a se curata bine de nisip).
Intr-o craticioara se fierb ciupercile in supa dashi,dupa ce s-au fiert ciupercile se dizolva pasta miso, apoi se pun scoicile ,
lasati sa fiarba pana se deschid.
Stingeti focul si adaugati ceapa verde tocata marunt.

> >> pag.2

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter