You are here

Acasa » Retete de apa dulce

Retete Stiuca pag. 2


Stiuca umpluta 3
Se despică peştele pe lungime, i se taie capul, se curăţă de intestine şi de oase şi se spală bine cu apă rece. Se stropeşte interiorul peştelui cu zeamă de lămâie, apoi se condimentează cu sare şi cu piper.Se toacă verdeaţa şi se amestecă cu pesmetul.Se unge interiorul peştelui cu unt înmuiat şi se umple cu amestecul de verdeaţă şi de pesmet. Se leagă cu o sforicică şi se aşază în tava de copt, unsă bine cu unt.


Stiuca umpluta cu icre de ton si capere
Se curăţă ştiuca. Se taie firele de arpagic şi de anason şi sardelele şi se împănează peştele cu slănină. Se perpelesc uşor icrele şi pesmetul în ulei de măsline. Se lasă să se răcească. Se toacă caperele şi se pregăteşte un amestec cu aceste ingrediente, cu care se umple ştiuca.


Stiuca cu legume la cuptor
Pestele curatat il taiati potcoave pe care le presarati cu sare si piper si le lasati 1-2 ore in zeama de lamaie pe care ati amestecat-o in prealabil cu putin ulei si condimente. Cartofii ii curatati, ii spalati si ii taiati cubulete, apoi ii fierbeti in apa cu sare. Ceapa se taie fideluta si se caleste cu morcovii taiati rondele.


Stiuca in sos de bere neagra
Tai stiuca in bucati mari. Cureti cepele si le tai marunt, incingi untul intr-o tigaie mare si prajesti in el cepele.Adaugi stiuca si o prajesti bine in unt. Torni deasupra bere. Dregi cu sare si piper, apoi lasi 10 minute la foc mic.Speli verdeata, o scurgi si o tai grosolan, o amesteci cu 150 ml de zeama de peste in tigaie si astepti sa dea in clocot, apoi iei tigaia de pe aragaz.


Bors de stiuca
Se fierb ceapa, ardeiul si rosia, taiate, în apa cu sare si, când sunt gata, se adaugs pestele, apoi leusteanul, patrunjelul si borsul.Se fierb ceapa, ardeiul si rosia, taiate, în apa cu sare si, când sunt gata, se adaugs pestele, apoi leusteanul, patrunjelul si borsul.Se fierb ceapa, ardeiul si rosia, taiate, în apa cu sare.


Rulouri de stiuca cu bacon
Se ia bacon, taiat cat mai fin, si pe o folie de aluminiu se aranjeaza fasiile una langa alta acoperind cam 5 mm marginea celei anterioare, obtinandu-se un fel de platou lung cat fasiile de fileu. Fileurile taiate se aseaza perpendicular pe cele de bacon, pe centru, se sareaza, pipereaza si se stropesc cu putin ulei de masline dupa care, cu ajutorul foliei de aluminiu se ruleaza cu mare atentie (destul de dificil).


Plachie de stiuca
Se curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Se taie ceapa in felii subtiri si se prajeste usor in ulei.
Mod de servire: Cind este gata plachia se asaza pe o farfurie si se poate servi calda sau rece, dupa plac.Se curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper.


Fileuri de stiuca in sos de lapte la cuptor
Se fileteaza cele 3 stiuci medii. Fileurile se trec prin lapte apoi prin pesmet dupa care se aseaza intr-un vas ce va intra la cuptor. Fileurile se sareaza si pipereaza dupa gust dupa care pe fiecare se aseaza cate o bucata zdravana de unt. In laptele ramas se pune putin pesmet, se amesteca usor si se toarna deasupra pestelui dupa care totul se da la cuptor (incalzit la 180 grade) pentru circa 15 minute.

> >> pag. 1

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter