You are here

Acasa

Rulada cu pate de ton

Rulada cu pate de ton

150 g unt
300 ml lapte
200 g faina
4 oua
sare

Pentru umplutura:
2 conserve de ton
1 ceapa mica
30 g unt
10-15 masline fara samburi

Pentru inceput sa ne ocupam de aluat: se pune untul la topit, apoi adaugam toata faina, amestecam bine bine, dupa care punem laptele, omogenizam, luam de pe foc, si adaugam ouale intregi, unul cate unul, precum si praful de sare. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase, aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (am folosit tava de la aragaz), si se da la cuptor la temperatura medie, 35-40 min. Cand va fi gata se lasa la racit, iar intre timp ne apucam de prepararea umpluturii.

Ceapa se toaca fin fin, si se freaca un pic in mana pentru a se inmuia. Apoi adaugam pestele, untul la temperatura camerei, amestecam bine, pana se obtine o pasta omogena. Apoi adaugam maslinele, taiate feliute subtiri. Se gusta si daca mai este nevoie se adauga sare, insa mare atentie pentru ca tonul este sarat.

Umplutura este gata, se intinde bine peste aluatul copt, se ruleaza cu mare grija pe lungimea foii de rulada, se impacheteaza strans cu folie alimentara si se da la rece 3-4 ore, dupa care se poate felia.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter