You are here

Acasa

Salata cu cartofi si somon afumat

6 cartofi
6 castraveti acri
4-6 fileuri de somon afumat
1 galbenus
2 lingurite mustar
100 ml ulei
zeama de la 1 lamaie
sare
piper
Pentru decor iti trebuie:
masline
1/2 lamaie
2 fire de patrunjel

Speli bine cartofii si ii fierbi in apa usor sarata, fara sa-i cureti de coaja.
In timp ce fierb cartofii, tai marunt fileurile de somon si castravetii, pe acestia lasandu-i sa se scurga in strecuratoare.
Scurgi cartofii, iar dupa ce s-au racit, ii decojesti si ii tai in cubulete.
Din mustar si galbenus, faci o pasta in care incorporezi uleiul picatura cu picatura, mixand energic.
Sarezi dupa gust maioneza obtinuta si o acresti cu zeama de lamaie.
Amesteci legumele cu pestele maruntit, maioneza, sare si piper dupa gust.
Tapetezi cu folie o tava mica de chec.
Cu o parte dintre fileurile de somon ramase, acoperi baza si peretii tavii.
Asezi salata in straturi subtiri, presand fiecare strat cu lingura, ca sa nu apara goluri.
Pastrezi vasul in frigider pentru cel putin 2 ore.

Mod de servire: 
Inainte de a aduce salata la masa, o rastorni pe un platou, indepartezi folia si decorezi cu felii subtiri de masline si frunze de patrunjel proaspat.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter