You are here

Acasa

Salata cu mar si heringi

Salata cu mar si heringi

4 heringi, curatati si fara cap, circa 500 g in total
120 ml cidru sec
360 ml supa simpla de legume
2 esalote, feliate
1 foaie de dafin
200 g cuscus
2 linguri de menta proaspata, tocata
3 linguri de patrunjel proaspat, tocat
1 lingura de zeama de lamaie
1 mar de desert, cu coaja rosie
1/2 castravete, taiat cubulete
1 bulb mic de fenicul, taiat cubulete
3 cepe verzi, tocate marunt
45 g alune, prajite si tocate
sare si piper
fire de marar sau fenicul proaspat, pentru ornat
Dressing de mustar si marar
1 lingura de zeama de lamaie
1 lingura de mustar de Dijon
2 linguri de maioneza
4 linguri de iaurt gros, in stil grecesc
2 linguri de marar proaspat, tocat

Se toarna intr-o oala mare, cat sa poata cuprinde pestele, cidrul si zeama de legume. Se adauga esalotele si foaia de dafin, se acopera si se fierbe totul 10 minute, la foc moderat. Se pun in oala si heringii, spalati in prealabil, si se continua fierberea 8 minute, sau pana cand carnea pestilor devine opaca. Se scot heringii si se lasa deoparte, sa se raceasca. Se strecoara lichidul, din care se pastreaza doar 270 ml.
Se pune cuscusul intr-un castron si se toarna peste el lichidul pastrat dupa gatitul pestilor. Se acopera si se lasa la inmuiat 10 minute, sau pana cand a absorbit tot lichidul. Se adauga menta, patrunjelul si zeama de lamaie, apoi se afaneaza grauntele cu o furculita.
Pentru a prepara dressingul, se amesteca intr-un castronel zeama de lamaie, mustarul, maioneza si iaurtul, apoi se incorporeaza mararul.
Se taie marul in sferturi si se curata de cotor; se taie cubulete. Impreuna cu ele, se pun intr-un castron feniculul, castravetele, ceapa verde si alunele. Se adauga jumatate din dressing, se omogenizeaza si se asezoneaza.
Se indeparteaza pielea heringilor si li se extrag oasele, folosindu-se o penseta, daca este nevoie. Se taie carnea in bucati mari si se combina cu restul de dressing.
Se cladeste cuscusul pe farfurii individuale, iar deasupra lui se asaza salata de mere si pestele.

Mod de servire: 
Se orneaza cu fire de marar sau fenicul si se serveste.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter