You are here

Acasa

Salata de hering marinat cu sfecla si mar

Salata de hering marinat cu sfecla si mar

2 cartofi,
2 morcovi,
1 sfeclă roșie,
un măr,
două legături de ceapă verde,
o conserva cu file de hering marinat

Se fierb cartofii și morcovii, la un loc, iar sfecla separat. Le lăsați să se răcească bine, pentru că trebuie date prin răzătoare, și e mai ușor să fie reci și tari.
Ceapa verde se toacă la dimensiuni de salată (nici pea mici, nici prea mari) și această tocătură va constitui patul întregii salate.

Puneți așadar primul strat, de ceapă verde. Peste el așezați fâșii de hering marinat, tot un strat. Punctați din loc în loc niște maioneză, cât niște „năsturei”, nu prea mult pentru că asta o să faceți cam la fiecare două straturi, și dacă năclăiți salata cu maioneză o să fie grețoasă. lol

Peste stratul de pește radeți unul dintre cartofi, în strat uniform. Peste cartof radeți un morcov, la fel. Iar presărați niște puncte de maioneză. Apoi un strat de sfeclă (jumătate din sfecla fiartă) și unul de măr, plus năstureii de maioneză. Mai puneți un strat de pește, apoi o luați de la capăt, dar în sens invers ca la venire, adică după pește radeți restul de sfeclă, apoi morcov, apoi cartof și la final așterneți un strat fin de maioneză, pe care-l întindeți precum glazura pe tort.

Mod de servire: 
Serviti de fiecare data cand aveti chef !!!
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter