You are here

Acasa

Scrumbie cu cartofi taranesti

Scrumbie cu cartofi taranesti

3 bucati de scrumbie proaspata.
1 kg cartofi de salata.
1 buc lamaie.
1 ceasca de vin(50 ml vin alb)
sare,
piper roz proaspat macinat,
tarhon uscat,
rozmarin uscat,
boia de ardei dulce.

Curatam cartofii,ii taiem cubulete,ii asezam in vasul roman cu capac,adaugam condimentele dorite(eu pun boia de ardei dulce,tarhon uscat si rozmarin uscat,sare si piper roz proaspat macinat.Bagam vasul cu cartofi la cuptor pentru cel putin 60 de minute si foarte important este sa aiba capac tava(sau o folie de aluminiu).Eu incerc cartofi dupa 1 ora sa vad daca sunt gata.

Curatam scrumbia de solzi si o punem intr-o tava de yena la cuptor pentru 25 sau 30 de minute(pestele se face foarte repede).Daca nu avem capac,putem pune o folie de aluminiu.Eu asa fac,pentru ca ne place foarte mult pestele sa fie facut in abur la cuptor,sa fie un pic mai suculent.Am facut fiecare scrumbie in tava de yena, forma de cozonac si pe fiecare am pus 2 sau 3 linguri de vin si 1 lingura de apa.

Mare atentie cu scrumbia ca are foarte multe oase,dar este un peste foarte gustos si cu multe calitati.La durata de pregatire am scris 90 de minute,pentru ca cel mai mult din timp iau cartofii la cuptor in vas roman.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter