You are here

Acasa

Somon glazurat in sos dulce acrisor

Somon glazurat in sos dulce acrisor

4 file-uri de somon
4 linguri de făină
4 linguri de miere
2 linguri de ulei de măsline
zeama de la o lămâie
sare și piper după gust

Pentru sos

6 linguri de unt
2 căței de usturoi presați
1 lingură miere
zeama de la o lămâie
sare și piper după gust

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.

Începem cu sosul. Topește untul la temperatură mică într-o crăticioară, amestecă până începe să devină rumen (circa 3 minute). Adaugă usturoiul, mierea și zeama de la lămâie, asezonează cu sare și piper și dă deoparte.
Asezonează bucățile de somon cu sare și piper. Presară câte o lingură de făină pe fiecare file în parte. Stropește cu miere.
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare care nu lipește, la foc mediu. Părjește bucățile de somon pe fiecare parte până se rumenesc (1-2 minute pe fiecare parte).
Dă la cuptor 8-10 minute să se facă de tot. Servește imediat cu sosul dulce acrișor de unt.

Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter