You are here

Acasa

Somon la cuptor cu sos de vin si smantana

Somon la cuptor cu sos de vin si smantana

- 350gr file de somon
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie
- 5 linguri de smântână
- 100 ml vin alb sec
- mărar tocat
- rozmarin
- sare

Se taie fileul de somon în bucăţi potrivite şi se aşează într-un vas de yena, uns cu ulei de măsline.
Se condimentează cu rozmarin şi sare.
Se stropeşte din belşug cu zeama de la jumătate de lămâie.
Se adaugă câte o felie de lămâie pe fiecare bucată de somon. Se dă la cuptor pentru 30 de minute la 200 grade Celsius.
Sosul se prepară în felul următor: se fierbe vinul pâna ajunge la jumătate din cantitate.
Se adaugă smântâna şi mărarul tocat. Acest sos se adaugă peste somon, imediat ce se scoate de la cuptor.

Mod de servire: 
Se serveşte cald.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter