You are here

Acasa

Tocanita mediteraneana cu file de cod

Tocanita mediteraneana cu file de cod

600 g File de cod atlantic
450 g Amestec pentru supa de legume
30 g unt
3, 4 bucati pita greceasca / lipie tortilla
12-14 rosii cherry
70 ml ulei de masline
100 g masline fara samburi, tocate marunt
1 zuchinni mediu, taiat cuburi mari
1 ardei iute mic tocat marunt
1 ardei gras roșu tocat grosier
2 catei usturoi feliati subtire
30 g unt
cateva frunze de patrunjel sau busuioc proaspat
sare, piper negru proaspat macinat

Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline asezam fileurile de cod atlantic , decongelate in prealabil, le presaram cu sare si le gatim cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
Blendarim rosiile cherry cu uleiul de masline si sare, pana obtinem o emulsie cremoasa, rosu pal. Adaugam in tigaie emulsia obtinuta impreuna cu amestecul pentru supa congelat, usturoiul si ardeiul iute tocate marunt, apoi maslinele kalamata tocate grosier.
Gatim timp de 3 minute la foc mare, apoi adaugam in tigaie ardeiul gras si zuchinni-ul cubulete impreuna cu 40 ml apa. Amestecam usor cu o spatula.
Reducem focul, intoarcem fileurile de cod, apoi rasnim deasupra putin piper negru si gatim inca 4 minute, la foc mediu. Adaugam untul si gatim inca 1 – 2 minute la foc mic, pana ce sosul se reduce putin.
Intr-o alta tigaie cu foarte putin ulei de masline, prajim usor bucatile de pita / lipie pe ambele parti.

Mod de servire: 
Pe o farfurie intinsa asezam fileurile de cod peste care turnam o cantitate generoasa din tocanita mediteraneana. Deasupra presaram cateva frunze de patrunjel sau busuioc.
Voteaza reteta: 
No votes yet

Comentariu nou

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

User login

Retete Video

Retete Pescaresti newsletter