File de salau cu crema de branza cu marar

Ingrediente
400 g file de salau
450 g Brocoli
300 g cartofi
1 lime (coaja si sucul)
80 g crema de branza de capra
20 g smantana grasa
40 g unt
20 ml ulei de masline
1/2 legatura marar
sare si piper negru

Mod de preparare
Decongelam fileurile de salau in frigider, conform ambalajului, apoi le lasam la marinat timp de 10 minute, unse cu ulei de masline, presarate cu piper si putin marar tocat. Intre timp, curatam cartofii. Daca sunt mici ii lasam intregi, daca sunt mari, ii taiem pe lungime in fasii groase de 1 cm. Ii fierbem in apa cu sare timp de 10-12 minute, apoi ii racim sub jet de apa rece.
Intr-o alta oala cu apa clocotita si sare, fierbem buchetelele de broccoli, timp de 6 minute, apoi racim sub jet de apa rece.
Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline, prajim fileurile de salau doar pe partea cu pielea, timp de 30 de secunde, apoi cu ajutorul unei spatule, le asezam pe o tava cu hartie de copt, cu pielea in jos. Intr-o alta tava cu hartie de copt, asezam cartofii impreuna cu buchetelele de broccoli, stropim cu ulei de masline, sucul de lime, sare, piper, apoi adaugam untul faramitat.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C, pentru cele electrice pe functia „ventilatie”. Introducem ambele tavi in cuptor si gatim totul timp de 8 minute.
In aceast interval preparam crema de branza. Intr-un bol mediu adaugam crema de branza de capra, smantana, coaja rasa de la ¼ lime, mararul tocat si putin piper, apoi omogenizam bine cu un tel.

Mod de servire:
Pe o farfurie intindem putina crema de branza cu marar, asezam deasupra cateva buchetele de broccoli si cartofi, apoi fileurile de salau de apa dulce presarate cu sare, piper si marar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *