Macrou la cuptor – 14 retete de macrou la cuptor delicioase

Macroul la cuptor este o rețetă simplă de făcut. Macroul întreg proaspăt este aromat cu ierburi aromate, usturoi și lămâie și apoi băgat la cuptor, într-o folie de aluminiu sau de copt.

Este important să alegeți macrou proaspăt, viu colorat. Macroul este un pește gras ieftin, bogat în vitamine B și omega 3, foarte versatil în bucătărie. Pentru o aromă și mai delicioasă, puteți adăuga și bucăți mici de roșii cherry proaspete.

macrou la cuptor

Ingrediente
1.400 kg macrou (proaspăt, deja curățat)
2 catei de usturoi
1 lămâie
puțin rozmarin
puțin oregano
pătrunjel
ulei de măsline
sare după gust

Pentru a pregăti macrou la cuptor, începeți prin a acoperi fundul unei tăvi dreptunghiulare cu hârtie de copt sau aluminiu. Lăsați hârtia să iasă marginile tăvii, astfel încât să puteți acoperi ulterior peștele cu aceasta.

Clătiți macroul proaspăt (deja curățat și eviscerat), sub apă curentă și la final, așezați-l în tigaia pregătită.

Așezați în burta fiecărui macrou o jumătate de felie de lămâie.

La sfârșit, condimentați toți peștele cu căței de usturoi tocat și ierburile aromate.

Se adaugă sare și se presară cu zeama unei jumătăți de lămâie și un strop de ulei de măsline.

Acoperiți macroul cu hârtia care iese din tavă.

Transferați tava într-un cuptor la 170 ° și gătiți timp de aproximativ 20 de minute. Apoi, scoateți hârtia care acoperă macroul și mai introduceți la cuptor circa 15-20 minute. Macroul la cuptor va fi gata cand va deveni auriu.
macrou la cuptor rapid

4 retete de macrou rapide

Macrou la cuptor cu smantana

O rețetă delicioasă, rapidă și ușoară pentru a găti macrou în cuptor. Vom coace macrou în smântână, cu inele de ceapă și felii de lămâie, ca urmare obținem un pește fraged cu o crustă apetisantă – gust și beneficiu maxim!

Ingrediente
Macrou – 2 buc
Smântână – 2 linguri. l.
O lămâie
Ceapă – jumatate buc
Sare dupa gust
Piper negru dupa gust

Pregatiti ingredientele necesare

Tăiați capul, coada, curățați interiorul, faceți tăieturi ca în fotografie.

Sare și piper, dacă există un condiment pentru pește, atunci îl puteți folosi în loc de piper.

Acoperiți tavă cu foaie de copt sau folie si puneți peștele acolo. În fiecare pește, puneți două felii de lămâie în burtă.

Tăiați ceapa în jumătăți de inele și așezați-o în tăieturi.

Ungeți peștele cu smântână și lăsați-l 30 de minute. Apoi pune-l la cuptor la 200 de grade.

După 40-45 de minute, macroul nostru la cuptor este gata. Se răcește și se servește. Poftă bună ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *