Macrou la cuptor cu legume

Macroul la cuptor cu legume în sos de smântână este un fel o rețetă foarte gustoasă.

Ingrediente (pentru 3 portii)
Macrou – 1-2 buc. (în funcție de mărime)
Roșii – 2 buc.
Ardei gras – 2 buc.
Cartofi – 500 g
Smântână – 3 linguri.
Bulb de ceapă – 2 buc.
Morcovi – 1 buc.
Sare
Piper negru

1. Cum se gătește macrou cu legume, în sos de smântână (la cuptor): Ceapa se toacă mărunt, se freacă morcovii pe o răzătoare grosieră.

2. Se prăjește în ulei vegetal timp de 7-8 minute.

3. Tăiem macroul: scoatem interiorul, clătim bine, tăiem coada, capul, aripioarele.

4. Tăiem macroul în bucăți

5. Pune cartofii într-un vas de copt, se adaugă sare și piper.

6. Apoi – ceapă și morcovi prăjiți.

7. Tăiați roșiile și ardeiul gras felii.

8. Puneți peștele deasupra, alternând cu roșii și ardei, sare.

9. Se unge cu smântână, se acoperă cu folie.

10. Coacem macroul cu legume la 180 de grade timp de 30 de minute si inca 10 minute fara folie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *