Connect with us

Retete Pastrav

Pastrav umplut cu orez si curmale

Publicat

pe

2 pastravi
seminte: seminte de pin, fulgi de migdale, nuca
1/4 cana orez
6-8 curmale
1 lamaie
sare si piper dupa gust

Pastravii se curata se spala cu apa rece si se pun la scurs. Punem la fiert orezul si curmalele taiate feliute(dupa ce in prealabil am scos samburii).
Punem intr-un mojar de piatra semintele si le zdrobim, nu prea marunt. Intr-o tigaie neaderenta punem semintele si le dam la foc mediu pana se rumenesc putin.

Dupa se orezul a fiert il amestecam cu semintele, gustam de sare si piper, stoarcem si o jumatate de lamaie. Dupa ce amestecul e gata umplem pastravii.
Prindem burtile cu scobitori sa nu iasa umplutura.

Punem pastravii int-o tava cu putina apa si ulei, acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mic(aprox. 160 grade) pentru 20 minute, dupa care
scoatem folia si mai dam la cuptor la foc iute(aprox. 180-200 grade) pentru 10-15 minute.

Mod de servire:
Se serveste cals cu un sos facut din usturoi, samntana si sucul de la cealalta jumatate de lamaie.

Citeşte continuarea
Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending