Retete Pastrav
Pastrav umplut cu orez si curmale

2 pastravi
seminte: seminte de pin, fulgi de migdale, nuca
1/4 cana orez
6-8 curmale
1 lamaie
sare si piper dupa gust
Pastravii se curata se spala cu apa rece si se pun la scurs. Punem la fiert orezul si curmalele taiate feliute(dupa ce in prealabil am scos samburii).
Punem intr-un mojar de piatra semintele si le zdrobim, nu prea marunt. Intr-o tigaie neaderenta punem semintele si le dam la foc mediu pana se rumenesc putin.
Dupa se orezul a fiert il amestecam cu semintele, gustam de sare si piper, stoarcem si o jumatate de lamaie. Dupa ce amestecul e gata umplem pastravii.
Prindem burtile cu scobitori sa nu iasa umplutura.
Punem pastravii int-o tava cu putina apa si ulei, acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mic(aprox. 160 grade) pentru 20 minute, dupa care
scoatem folia si mai dam la cuptor la foc iute(aprox. 180-200 grade) pentru 10-15 minute.
Mod de servire:
Se serveste cals cu un sos facut din usturoi, samntana si sucul de la cealalta jumatate de lamaie.

-
Retete Fructe de Mare2 ani in urmă
Fructe de mare în stil grecesc
-
Retete Somon3 ani in urmă
Somon cu sos de unt si lamaie
-
Retete Macrou2 ani in urmă
Macrou inăbusit cu sos de rosii
-
Retete Macrou3 ani in urmă
Tarta cu macrou si praz
-
Retete cu salau3 ani in urmă
File de salau cu crema de branza cu marar
-
Uncategorized2 ani in urmă
Salata de ton cu fenicul si fasole alba
-
Uncategorized3 ani in urmă
Somon in sos curry cu sofran