Salata de ton cu fenicul si fasole alba

coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 lingura zeama de lamaie
1 lingura ulei de masline extravirgin
sare
piper
400 g boabe fasole alba din conserva, scurse si clatite cu apa in prealabil
1 legatura mica marar, tocat
1 legatura mica patrunjel, tocat
1/2 bulb mic de fenicul, taiat foarte subtire cu un cutit pentru curatat legumele
1/2 castravete, taiat fasii subtiri
160 g ton de la conserva (in apa), scurs in prealabil
1 lingura cu varf seminte de dovleac

Pentru dressingul salatei, pui coaja de lamaie si zeama, mustariul, uleiul si sare si piper (dupa gust) intr-un borcan curat de gem si agiti bine.
Rastorni boabele de fasole intr-un bol, torni peste ele dressingul si amesteci ca sa se acopere uniform.

Adaugi verdeturile tocate, feniculul si castravetele, apoi faramitezi tonul in bucati mai mici sau mai mari si amesteci ca sa se incorporeze toate.

Mod de servire:
Pui salata in farfurii si decorezi cu seminte de dovleac, inainte de servire.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *