Somon cu sos de unt si lamaie

2 file-uri de somon
50 g unt sarat
50 ml supa de pui/legume (se poate folosi si apa)
zeama de la 1 lamaie
1 catel mare de usturoi
1 lingurita miere
sare si piper
2-3 fire de patrunjel proaspat

Somonul se tamponeaza cu un servetel absorbant. Se presara sare si piper pe ambele parti, apoi se pune la prajit intr-o tigaie bine incinsa. Puteti sa folositi o tigaie grill sau una simpla.

Somonul se prajeste 1 minute pe fiecare parte. Nu este nevoie de mai mult timp, mai ales ca vorbim despre file. In plus, ne dorim ca somonul sa fie la interior fraged si suculent, nu uscat si prea facut.

Scotem file-urile pe o farfurie si in tigaie adaugam jumatate din cantitatea de unt. Cand untul este topit adaugam catelul de usturoi pisat. Amestecam si calim cateva secunde, apoi adaugam supa de pui, zeama de lamaie si condimentele. Lasam sosul pe foc mic pana cand lichidul scade si prinde consistenta. Totul dureaza in jur de 3-4 minute.

Cand sosul prinde sa se ingroase, adaugam untul ramas si mierea. Amestecam pana cand untul se topeste si adaugam patrunjelul tocat marunt. Stingem focul, sosul este gata!

Adaugam somonul in sos si il intoarcem pe toate partile.

Mod de servire:
Servim somonul cu sos de unt si lamaie impreuna cu o garnitura si/sau salata

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *