Retete Somon
Somon cu sos de unt si lamaie

2 file-uri de somon
50 g unt sarat
50 ml supa de pui/legume (se poate folosi si apa)
zeama de la 1 lamaie
1 catel mare de usturoi
1 lingurita miere
sare si piper
2-3 fire de patrunjel proaspat
Somonul se tamponeaza cu un servetel absorbant. Se presara sare si piper pe ambele parti, apoi se pune la prajit intr-o tigaie bine incinsa. Puteti sa folositi o tigaie grill sau una simpla.
Somonul se prajeste 1 minute pe fiecare parte. Nu este nevoie de mai mult timp, mai ales ca vorbim despre file. In plus, ne dorim ca somonul sa fie la interior fraged si suculent, nu uscat si prea facut.
Scotem file-urile pe o farfurie si in tigaie adaugam jumatate din cantitatea de unt. Cand untul este topit adaugam catelul de usturoi pisat. Amestecam si calim cateva secunde, apoi adaugam supa de pui, zeama de lamaie si condimentele. Lasam sosul pe foc mic pana cand lichidul scade si prinde consistenta. Totul dureaza in jur de 3-4 minute.
Cand sosul prinde sa se ingroase, adaugam untul ramas si mierea. Amestecam pana cand untul se topeste si adaugam patrunjelul tocat marunt. Stingem focul, sosul este gata!
Adaugam somonul in sos si il intoarcem pe toate partile.
Mod de servire:
Servim somonul cu sos de unt si lamaie impreuna cu o garnitura si/sau salata

-
Retete Fructe de Mare2 ani in urmă
Fructe de mare în stil grecesc
-
Retete Macrou2 ani in urmă
Macrou inăbusit cu sos de rosii
-
Retete Macrou3 ani in urmă
Tarta cu macrou si praz
-
Retete cu salau3 ani in urmă
File de salau cu crema de branza cu marar
-
Uncategorized2 ani in urmă
Salata de ton cu fenicul si fasole alba
-
Retete Pastrav2 luni in urmă
Pastrav umplut cu orez si curmale
-
Uncategorized3 ani in urmă
Somon in sos curry cu sofran