Somon in sos curry cu sofran

500 g file de somon;
1 ceapa, tocata foarte marunt;
2 catei de usturoi, zdrobiti;
15 g ghimbir proaspat, ras;
140 g iaurt;
4 linguri lapte;
1 lingurita filamente de sofran;
1/2 lingurita pudra de chili;
1 lingurita turmeric;
2 lingurite seminte de coriandru, macinate;
2 frunze de curry ;
1/2 lingurita sare;
3 linguri ulei de masline

Mod de preparare
In primul rand, incingeti o tigaie de teflon, fara ulei, in care puneti filamentele de sofran. Lasati-le, la foc mic, amestecand constant, nu mai mult de 1 minut, dupa care luati tigaia de pe foc si puneti filamentele de sofran la inmuiat in lapte caldut.

Puneti cele 3 linguri de ulei in tigaie si, odata ce uleiul este bine incins, adaugati condimentele (pudra de chili, turmericul, semintele de coriandru macinate si frunzele de curry). Rumeniti-le la foc mic (avand grija sa nu le ardeti), amestecand din cand in cand, pana ce condimentele incep sa-si elibereze aroma.

Cand incepe sa se simta aroma condimentelor si frunzele de curry s-au inchis la culoare, adaugati ceapa, ghimbirul si usturoiul, urmand a le gati pana in momentul in care ceapa devine translucida.

Adaugati somonul, sarea, amestecati si lasati somonul sa se rumeneasca cca. 3-4 minute, amestecand din cand in cand.

Mai apoi, adaugati iaurtul (batut un pic inainte pentru a deveni omogen), laptele cu sofran, amestecati usor si asteptati sa inceapa sa fiarba.

Odata ce sosul a inceput sa fiarba, puneti un capac deasupra si gatiti cca. 5 minute, la foc mic.

Mod de servire:
Cand pestele este facut, stingeti focul. Somonul in sos curry cu sofran este gata pentru a fi pus in farfurii si servit, alaturandu-i o garnitura de orez fiert.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *