Connect with us

Uncategorized

Somon in sos curry cu sofran

Publicat

pe

500 g file de somon;
1 ceapa, tocata foarte marunt;
2 catei de usturoi, zdrobiti;
15 g ghimbir proaspat, ras;
140 g iaurt;
4 linguri lapte;
1 lingurita filamente de sofran;
1/2 lingurita pudra de chili;
1 lingurita turmeric;
2 lingurite seminte de coriandru, macinate;
2 frunze de curry ;
1/2 lingurita sare;
3 linguri ulei de masline

Mod de preparare
In primul rand, incingeti o tigaie de teflon, fara ulei, in care puneti filamentele de sofran. Lasati-le, la foc mic, amestecand constant, nu mai mult de 1 minut, dupa care luati tigaia de pe foc si puneti filamentele de sofran la inmuiat in lapte caldut.

Puneti cele 3 linguri de ulei in tigaie si, odata ce uleiul este bine incins, adaugati condimentele (pudra de chili, turmericul, semintele de coriandru macinate si frunzele de curry). Rumeniti-le la foc mic (avand grija sa nu le ardeti), amestecand din cand in cand, pana ce condimentele incep sa-si elibereze aroma.

Cand incepe sa se simta aroma condimentelor si frunzele de curry s-au inchis la culoare, adaugati ceapa, ghimbirul si usturoiul, urmand a le gati pana in momentul in care ceapa devine translucida.

Adaugati somonul, sarea, amestecati si lasati somonul sa se rumeneasca cca. 3-4 minute, amestecand din cand in cand.

Mai apoi, adaugati iaurtul (batut un pic inainte pentru a deveni omogen), laptele cu sofran, amestecati usor si asteptati sa inceapa sa fiarba.

Odata ce sosul a inceput sa fiarba, puneti un capac deasupra si gatiti cca. 5 minute, la foc mic.

Mod de servire:
Cand pestele este facut, stingeti focul. Somonul in sos curry cu sofran este gata pentru a fi pus in farfurii si servit, alaturandu-i o garnitura de orez fiert.

Citeşte continuarea
Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Salata de ton cu fenicul si fasole alba

Publicat

pe

Scris de

coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 lingura zeama de lamaie
1 lingura ulei de masline extravirgin
sare
piper
400 g boabe fasole alba din conserva, scurse si clatite cu apa in prealabil
1 legatura mica marar, tocat
1 legatura mica patrunjel, tocat
1/2 bulb mic de fenicul, taiat foarte subtire cu un cutit pentru curatat legumele
1/2 castravete, taiat fasii subtiri
160 g ton de la conserva (in apa), scurs in prealabil
1 lingura cu varf seminte de dovleac

Pentru dressingul salatei, pui coaja de lamaie si zeama, mustariul, uleiul si sare si piper (dupa gust) intr-un borcan curat de gem si agiti bine.
Rastorni boabele de fasole intr-un bol, torni peste ele dressingul si amesteci ca sa se acopere uniform.

Adaugi verdeturile tocate, feniculul si castravetele, apoi faramitezi tonul in bucati mai mici sau mai mari si amesteci ca sa se incorporeze toate.

Mod de servire:
Pui salata in farfurii si decorezi cu seminte de dovleac, inainte de servire.

Citeşte continuarea

Trending