Connect with us

Retete Macrou

Tarta cu macrou si praz

Publicat

pe

Pentru aluat:
100 gr faina integrala
100 gr faina alba
100 gr unt
20 ml apa

Pentru umplutura:
3 oua
100 ml apa
100 ml lapte
3 fileuri macrou afumat condimentat
3 buc. praz
ceapa verde tocata

Cerneti impreuna cele 2 tipuri de faina si maruntit untul in amestec, formand firimituri.
Adaugati treptat apa si amestecati pentru a-i da consistenta de aluat.
Dati la rece 20 de minute.

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Puneti aluatul intr-o forma de tarta de 30 cm diametru, apasandu-l usor pe marginile formei.
Coaceti aluatul 15 minute(binenteles ca nu este gata).

Feliati subtire prazul si puneti-l pe foc cu 100 ml apa, pana se inmoaie.
Bateti ouale cu lapte, maruntiti macroul afumat in compozitie si adaugati si ceapa verde tocata.
Puneti prazul pe fundul tartei si turnati deasupra amestecul de oua cu macrou.
Dati la cuptor inca 25 de minute, pana se incheaga bine tarta si se rumeneste usor.

Citeşte continuarea
Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Retete Macrou

Macrou inăbusit cu sos de rosii

Publicat

pe

Scris de

Ingrediente
2 bucăti de macrou,
2 ceape rosii,
2 roșii,
3-4 căței usturoi,
200ml vin alb,
sare,
piper,
busuioc,
ulei,
o lămaie,
2 ardei iuti rosii.

Mod de preparare
Macroul se curăţă se solzi şi de insestine, se spală bine cu apă rece, se taie capul si coada si ce rămane se taie rondele. Se presară rondelele de macrou cu sare şi se lasă să stea timp de 20 de minute la frigider.

Ceapa se taie solzişori, şi se căleşte în două linguri de ulei până se înmoaie. Se adaugă roşiile taiate marunt şi se lasă la călit împreună. Se toarnă peste vinul, ustutoiul si ardeiul taiate mărunt, se adaugă zeama de lămaie stoarsă, se condimentează cu busuioc şi piper şi se lasă să fiarbă 5-10 minute la foc mic. Se pune in sos bucăţile de peşte, se acoperă cu un capac vasul, lasându-l să se înăbuşă la foc mic timp de circa 15-20 de minute. Se verifică dacă pestele s-a fiert bine si sosul a scăzut . După gust mai puteti adăuga bulion si condimente. Dacă sosul scade prea mult se poate completa cu puţină apă. Se serveşte cald alături de o mămăligă caldă.

Citeşte continuarea

Trending